В одному із міст Дніпропетровщині оголосили надзвичайну ситуацію через відсутність постачання газу

газ

В одному із міст Дніпропетровщині оголосили надзвичайну ситуацію через відсутність постачання газу

12 Жовтня 2021 Новини, Регіон

У Підгородному, що на Дніпропетровщині, 11 жовтня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міської ради оголосила надзвичайну ситуацію місцевого рівня. Міський голова Андрій Горб заявив, що це пов’язано із відсутністю постачання природного газу бюджетним установам на осінньо-зимовий період 2021-2022 років. Про це повідомляється на сторінці Підгородненської територіальної громади у соціальній мережі.

«Члени комісії вирішили визнати ситуацію, що склалася з відсутністю постачання природного газу бюджетним установам на осінньо-зимовий період 2021-2022 років та подальшим виникненням загрози життю та здоров’ю населення області та завдання значних матеріальних збитків, надзвичайною ситуацією (відповідно до пункту 24 частини першої статті 2 Кодексу цивільного захисту України)», – йдеться в повідомленні.

Надзвичайна ситуація – це спеціальний тимчасовий правовий режим, що виникає через порушення нормальних умов життя і діяльності людей через аварію, катастрофу, стихійне лихо або епідемію.

Не слід плутати надзвичайну ситуацію з надзвичайним станом, який є особливим правовим режимом та означає додаткові повноваження для органів влади і низку обмежень конституційних прав людей.

Введення режиму надзвичайної ситуації фактично є констатацією її виникнення і передбачає ліквідацію наслідків.

фото з відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору