Вчені розкрили секрет збереження вітамінів в овочах при готуванні

овощи

Вчені розкрили секрет збереження вітамінів в овочах при готуванні

4 Жовтня 2024 Здоров’я, Новини

Вчені виявили оптимальний спосіб приготування овочів для збереження їх корисних властивостей. Дослідження показало, що обробка в мікрохвильовій печі та смаження на грилі без олії зберігають найбільше антиоксидантів. Натомість, варіння значно знижує корисність овочів, особливо капусти та кабачків.

Слідкуйте за нами в Telegram та Instagram!

Цікаво, що деякі овочі, такі як зелений горошок, буряк і часник, зберігають більшість корисних речовин незалежно від способу приготування. А селера, морква і помідори навіть збільшують свою користь після термічної обробки.

Експерти радять віддавати перевагу приготуванню в мікрохвильовій печі та уникати варіння овочів, щоб зберегти максимум вітамінів та антиоксидантів у їжі.

фото з відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Більше на нашій сторінці у Facebook та каналі в YouTube!
Прокрутка до верху