Експерти назвали ефективні способи підвищення рівня гемоглобіну в організмі. Серед рекомендацій – збалансоване харчування, багате на залізо та вітамін С, вживання продуктів з високим вмістом фолієвої кислоти, а також регулярні фізичні навантаження.
Для підтримки нормального рівня гемоглобіну радять включити в раціон сухофрукти, яйця, м’ясо, зернові, а також продукти, багаті на вітамін С – квашену капусту, зелений перець, цитрусові. Особливу увагу слід приділити продуктам з високим вмістом фолієвої кислоти, таким як брюсельська капуста, куряча печінка, паростки пшениці та червоний буряк.
Цікавою рекомендацією є вживання чаю з кропиви, який містить комплекс вітамінів та мінералів, корисних для підвищення гемоглобіну.
Експерти підкреслюють, що регулярні фізичні вправи також сприяють виробленню гемоглобіну через зростаючу потребу організму в кисні.
фото з відкритих джерел