Як ефективно очистити печінку

яблочный спас

Як ефективно очистити печінку

6 Вересня 2022 Здоров’я, Новини

Багато людей навіть не здогадуються про те, що їхню печінку потрібно очистити. Хоча лікарі рекомендують це робити регулярно.

Після певного часу печінка людини забруднюється, пише Жіночий Світ.

А вся справа в тому, що на неї згубно впливають токсини, які містяться в алкоголі, тютюні і шкідливій ​​їжі. Тому через певний проміжок часу печінку потрібно чистити, щоб зберегти здоров’я та запобігти багатьом хворобам. Це цілком можна зробити і самостійно в домашніх умовах, якщо знати принцип і головні правила такого очищення.

В здоровому організмі «чистка» печінки відбувається постійно і дуже ефективно. Печінка виробляє жовч. Жовч бере участь в травленні, і разом з нею з печінки виводиться все непотрібне.

Печінка сама може сигналізувати про те, що їй необхідна чистка. Потрібно обов’язково звертати увагу на такі симптоми в організмі:

– жовтий відтінок набувають спочатку білки очей, а потім і шкіра;
– сеча темніє, кал стає світліше;
– набряки;
– судинні «зірочки» у верхній частині тіла;
– кровоточивість;
– втома, апатія, порушення пам’яті;
– тремтіння рук, зміна почерку.

Очищення печінки, як правило, триває близько 3-х днів. Більше не треба. Перед тим, як приступити до неї потрібно обов’язково відвідати лікаря, щоб зробити УЗД і здати всі необхідні аналізи. Після вже доктор призначить спеціальну дієту, яка допоможе очистити печінку. Як правило, це режим харчування, який виключає борошняне, бобові, фаст-фуд, алкоголь, молочні продукти.

фото: з відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору