Як можна додати куркуму в свій раціон і для чого це потрібно зробити

куркума

Як можна додати куркуму в свій раціон і для чого це потрібно зробити

19 Травня 2020 Здоров’я, Новини

Куркума – яскраво-жовта спеція, яка має безліч корисних властивостей. Вона вважається однією з найуніверсальніших прянощів, її можна використовувати для приготування основних страв, напоїв і навіть десертів, пише Жіночий світ.

Куркуму вже не одне століття використовують і в якості спеції, і в якості лікарської рослини. Вона може не тільки надати вашим стравам неповторного кольору та аромату, але і допомогти зміцнити імунітет та запобігти багатьом захворюванням.

Ось декілька підтверджених науковими дослідженнями корисних властивостей куркуми:

  • Куркума має протизапальні та антиоксидантні властивості завдяки вмісту куркуміну. Зокрема, встановлено, що куркумін допомагає полегшити симптоми артриту.
  • Завдяки антиоксидантним властивостям, куркума покращує роботу печінки, а також допомагає клітинам печінки відновитися.
  • За даними кількох досліджень, куркумін відіграє важливу роль у профілактиці деяких видів раку, включаючи рак підшлункової залози.
  • Встановлено, що куркума може допомогти запобігти хворобі Альцгеймера, основній причині деменції та найпоширенішому нейродегенеративному захворюванню у світі.
  • Завдяки антиоксидантним та протизапальним властивостям куркуміну, куркума зміцнює імунну систему і допомагає вберегтися від інфекцій.
  • Куркума сприяє здоровому травленню.

Є багато способів додати до свого раціону куркуму. Наприклад, ви можете приготувати чай з куркумою. Це одни з найпопулярніших домашніх засобів проти цілого ряду недуг, включаючи грип та застуду. Просто розмішайте 1 ч.л. меленої куркуми в 2 склянках окропу. За бажанням можна додати трохи меду, лимонного соку чи чорного перцю для посилення смаку. Багато людей вживає такий напій на порожній шлунок, щоб прискорити схуднення.

Також можна приготувати молоко з куркумою. Це ефективний засіб проти кашлю. Змішайте 1 ч.л. куркуми з двома склянками молока та доведіть суміш до кипіння. Перш, ніж пити його, дайте йому трохи вистигнути.

Щоб пришвидшити одужання при застуді чи грипі, можна змішати 1 частину куркуми з 3 частинами меду і вживати по чайній ложці цієї суміші через кожні 2-3 години.

Якщо у вас є можливість, можна додати до своїх літніх напоїв свіжий корінь куркуми. Це зробить ваші соки та коктейлі ще більш корисними та надасть їм яскравого жовтого кольору.

Коли ви готуєте суп або рагу, додайте до нього чайну ложку куркуми разом з іншими спеціями. Вони набудуть чудового аромату та золотистого кольору.

фото: pixabay

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору