Як правильно готувати суп: поради лікаря для максимальної користі

рибний суп

Як правильно готувати суп: поради лікаря для максимальної користі

19 Серпня 2024 Здоров’я, Новини

Суп – традиційна страва в нашій культурі, але чи справді необхідно його їсти щодня? Лікар-гігієніст Інга Федоткова розвіює міфи та дає практичні поради щодо правильного приготування та вживання супів.

Слідкуйте за нами в Telegram та Instagram!

Основні поради:

  1. Частота вживання:
    • Не обов’язково їсти суп щодня
    • Достатньо 2-3 рази на тиждень
  2. Найкорисніший вид супу:
    • Овочевий суп з різноманітними інгредієнтами
    • Чим різнобарвніший, тим корисніший
  3. Правила приготування:
    • Уникайте засмажування овочів на олії чи салі
    • Додавайте овочі наприкінці приготування
  4. Суп-пюре:
    • Корисний, якщо приготований на воді або бульйоні
    • Має містити велику кількість овочів
  5. Рибний та м’ясний супи:
    • Варіть на другому бульйоні
    • Для рибного супу: пам’ятайте про високий вміст жиру в морській рибі
    • Для м’ясного: перший бульйон злийте, готуйте на свіжій воді

Експерт підкреслює, що правильно приготований суп може бути джерелом вітамінів, мікро- та макроелементів, але не є обов’язковим щоденним елементом здорового харчування.

фото з відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Більше на нашій сторінці у Facebook та каналі в YouTube!
Прокрутка до верху