Які продукти сприяють детоксикації організму

Зменшення вмісту жиру в печінці: поради експертів

Які продукти сприяють детоксикації організму

22 Серпня 2022 Здоров’я, Новини

Природна детоксикація організму проходитиме бездоганно, якщо регулярно вживати певні продукти, радять лікарі-дієтологи.

Неякісна їжа та зловживання алкоголем здатні завдати серйозного удару по здоров’ю. Система природної детоксикації дозволяє організму справлятися з негативним впливом цих факторів і є простим способом підтримати роботу цієї системи, публікують Подробиці.

Коли нам потрібна бездоганна робота системи детоксикації організму, наприклад, якщо людина зловживає не найкориснішими напоями, треба віддавати перевагу хрестоцвітим овочам (броколі, кольорова капуста, білокачанна капуста, шпинат та інші – ред.), в яких міститься більше сірки. Допоможе і крес-салат.

Сірка забезпечує засвоєння білка та входить до складу глутатіону – ферменту печінки, який відіграє важливу роль у роботі природної системи детоксикації.

У літній період зростає ризик харчових отруєнь, спричинених неправильним зберіганням чи приготуванням продуктів. Нейтралізувати цю небезпеку допоможуть свіжі цибуля та часник.

Часник і цибуля, крім маси інших корисних речовин, містять природні антибіотики. Вони забезпечують профілактику запальних процесів шлунково-кишкового тракту. Особливо це важливо влітку, коли погано промиті овочі або не найякісніша їжа на кшталт шашлику, купленого біля дороги, можуть порушити мікрофлору кишечника та спричинити запальний процес.

фото: з відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору