Якщо ви захворіли на COVID-19, важливо дотримуватися спеціальної дієти, яка допоможе вашому організму швидше одужати. Експерти радять уникати деяких продуктів:
- Цукор та його замінники. Цукор, особливо рафінований, посилює запалення в організмі. Під час прийому антибіотиків цукор “підгодовує” шкідливі бактерії, що може погіршити перебіг хвороби.
- Рафіновані олії. Особливо небезпечною є соняшникова олія. Гідрогенізовані жири не приносять користі, лише посилюють запальні процеси.
- Продукти фастфуду, чіпси, сухарики, газована вода, солоні закуски, напівфабрикати. Ці продукти містять багато шкідливих для здоров’я інгредієнтів, які можуть ускладнити одужання.
- Смажені страви. Смаження руйнує корисні властивості їжі, а також додатково навантажує серцево-судинну систему.
Експерти підкреслюють, що харчування під час COVID-19 має бути максимально корисним та щадним для організму. Дотримання спеціальної дієти допоможе пришвидшити одужання та відновлення сил.
фото з відкритих джерел