Включайте ці продукти в свій раціон, щоб поліпшити роботу серця і судин. Корисна їжа може бути цілком доступною: банани, квасоля, яблука і так далі.
Хороша робота серця неможлива без хорошої їжі, оскільки м’яз повинен отримувати різні поживні речовини. «Жіночий світ» може назвати доступні продукти, які чудово справляються з цим завданням.
Продукти, що покращують роботу серця
Риба. Є одним з кращих джерел поліненасичених кислот омега-3, які підтримують в хорошій формі судини і артерії. Достатньо два рази в тиждень їсти на обід скумбрію, сардини або оселедець, щоб суттєво скоротити ризик виникнення ішемічної хвороби серця.
Лляна олія. Серцево-судинні захворювання можуть бути наслідком низького вмісту омега-3 жирних кислот в жировій тканині організму. Щоб уберегтися від хвороб серця, поліпшити його роботу, корисно вживати по чайній ложці олії вранці і ввечері.
Квасоля. Доступний продукт багатий на магній і калій, містить залізо, фолієву кислоту, флавоноїди – ці речовини покращують стан стінок судин і артерій.
Яблука. Забезпечують кверцетином – флавоноїдом, який стимулює відновлення пошкоджених і запалених ділянок артерій. Крім того, їх споживання перешкоджає формуванню холестеринових відкладень, асоційованих з атеросклерозом.
Картопля. Свіжа, зварена в мундирі або запечена, цей простий продукт дає організму калій, який підтримує судини, залізо, що сприяє нормальному кровотоку, також речовини, що знижують рівень холестерину в крові (метіонін, холін, аспарагінова і глютамінова кислоти).
Банани. Теж містять багато калію, який допомагає ниркам виводити з організму надлишок натрію, що сприяє нормалізації кров’яного тиску.
Вівсянка. Овес містить клітковину і бета-глюкан, які нормалізують концентрацію холестерину в крові.
Зелений чай. Для поліпшення роботи серця корисно випивати 2-3 склянки в день. До складу напою входить речовина кверцетин, що зміцнює судини, що попереджає виникнення серцевих захворювань.