Сьогодні банани можуть бути жовтими, а на наступний день вже коричневими та надто м’якими. Тому харчовий експерт поділився легкими порадами, як зберігати банани свіжими до 20 днів, повідомляє “Радіо MAXIMUM“.
Якщо ви шукаєте спосіб зберігати банани якомога довше, то у пригоді стануть рекомендації від експерта з харчової гігієни Таші Блайт. Вона розповіла про те, що ці фрукти можуть залишатись ідеально стиглими та жовтими упродовж 16 днів.
Відзначається, що банани є доволі популярним продуктом. І це не дивно, адже банани мають чимало вітамінів, серед яких В6 і калій, а також додають енергії для занять спортом та загалом активності. Але зберігати їх довго свіжими майже нікому не вдається. Тому експерт радить не нехтувати доволі очевидною порадою, а саме купувати банани в магазинах тоді, коли вони ще зелені. Таким чином вони дозріють у вас вдома.
Якщо ви шукаєте найяскравіші жовті банани в магазині, це означає, що у них буде менший термін зберігання, ніж у зелених, які ще не такі стиглі, – пояснює Таші Блайт.
Вона також радить тримати банани якомога далі від інших фруктів. Річ у тому, що банани виділяють речовини, що змушують й всі рослинні продукти поряд дозрівати та псуватись швидше.
Тому “ваза з фруктами” є гарною ідеєю та має чудовий вигляд на кухонній стільниці, але це не практичний спосіб зберігати довго ті ж фрукти, – наголошує експерт.
Не менш важливою порадою є одразу позбутись поліетиленових пакетів, в які можуть бути запаковані банани. Ідеальним варіантом буде зберігати ці фрукти на стільниці при кімнатній температурі, якомога далі від сонячного світла та вологи.
Фото з відкритих джерел