Боротьба з авітамінозом: які продукти додати до раціону

овощи

Боротьба з авітамінозом: які продукти додати до раціону

17 Липня 2024 Здоров’я, Новини

З настанням холодів багато хто стикається з проблемою авітамінозу. Експерти радять звернути увагу на ключові вітаміни та мінерали, які допоможуть зміцнити імунітет та подолати нестачу корисних речовин.

Слідкуйте за нами в Telegram та Instagram!

Вітамін C залишається головним захисником імунної системи. Його можна отримати з цитрусових, ківі та болгарського перцю. Вітамін A, відомий своїми протизапальними властивостями, міститься в моркві, гарбузі та шпинаті.

Особливу увагу слід приділити вітаміну D, який підтримує міцність кісток і зубів. Його рівень часто знижується взимку через нестачу сонячного світла. Жирна риба, яєчні жовтки та гриби допоможуть поповнити запаси цього важливого вітаміну.

Вітамін E, який сприяє насиченню мозку киснем та покращує стан шкіри, волосся і нігтів, можна отримати з горіхів, насіння та рослинних олій.

Не варто забувати про фосфор, який зміцнює кістки та допомагає засвоєнню поживних речовин. Його багато в молочних продуктах, рибі та бобових.

Експерти також наголошують на важливості жирних кислот омега-6 та омега-9, які підвищують імунний захист. Ці корисні речовини містяться в жирній рибі, волоських горіхах та оливковій олії.

Додавання цих продуктів до щоденного раціону допоможе подолати авітаміноз, зміцнити імунітет та підтримати організм у боротьбі з зимовими викликами.

фото з відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Більше на нашій сторінці у Facebook та каналі в YouTube!
Прокрутка до верху