Вчені та дієтологи дедалі більше наголошують на важливості не лише корисності, а й задоволення від їжі для нашого загального самопочуття. Люди, які насолоджуються улюбленою їжею, зазвичай добріші та стресостійкіші. Натомість будь-яка несмачна їжа може знижувати настрій.
Щоб покращити емоційний стан, варто звернути увагу на цитрусові. Ці сонячні фрукти, багаті на вітамін С, ефективно підвищують настрій та самопочуття, покращують працездатність, а також борються із сонливістю та слабкістю. Крім того, у цитрусових є чимало вітамінів групи В, які відповідають за наш спокій.
Однак, незважаючи на всю користь, цитрусовими не варто захоплюватися тим, у кого є гастрит з підвищеною кислотністю, захворювання жовчного міхура або схильність до алергічних реакцій.
Варто визнати, що навіть найкорисніша їжа не принесе належної користі, якщо вона не приносить задоволення. У такому разі вона просто “пройде транзитом”, не давши організму всіх необхідних елементів. Наш психологічний стан також дуже впливає на процес травлення. Важливо пам’ятати, що не всяка їжа сприяє синтезу ендорфінів – “гормонів щастя”.
Тож, обираючи продукти, звертайте увагу не лише на їхню користь, а й на те, чи приносить вам їх споживання справжнє задоволення!
фото з відкритих джерел