Сироїдіння стає все популярнішим, але чи справді воно безпечне? Перехід на такий вид харчування може викликати стрес для організму. Різка зміна харчових звичок часто супроводжується головним болем, діареєю, дратівливістю, загальною слабкістю і поганим самопочуттям. Це робить сироїдіння ризикованим для початківців.
Одним з основних недоліків сироїдіння є поживна недостатність. Дефіцит вітаміну B12, що міститься тільки в тваринній їжі, може негативно вплинути на стан нервових волокон та виробництво червоних кров’яних клітин. Нестача заліза призводить до розвитку анемії, що особливо небезпечно для жінок. Вітамін A, цинк, йод і магній також погано засвоюються при такій дієті.
Відсутність термічної обробки їжі може призвести до потрапляння паразитів в організм. Крім того, деякі продукти, такі як необроблена квасоля чи соя, виділяють токсини у шлунку, а багато видів рослинного білка є сильними алергенами.
Медики наполегливо рекомендують дотримуватися цієї системи харчування лише здоровим людям. Перехід на сироїдіння повинен бути ретельно продуманий та здійснюватися під наглядом фахівця.
фото з відкритих джерел