Чому свіжий сік шкідливий для здоров’я

сок

Чому свіжий сік шкідливий для здоров’я

27 Червня 2022 Корисно, Новини

Одна склянка апельсинового фрешу — це приблизно три апельсини середнього розміру. Ви можете за один раз з’їсти три апельсини? Навряд чи. А ось випити склянку соку запросто! Про це повідомляє “Жіночий світ“.

«Якщо порівняти 100 мл коли та 100 мл апельсинового соку, то цукру в них буде приблизно однаково. У соках практично немає клітковини, вона вся залишається в жмаку. А саме клітковина зменшує швидкість надходження глюкози та фруктози до крові та сприятливо впливає на мікрофлору кишечника», — каже ендокринолог Ольга Павлова.

Тобто шкідливий не сам сік, а кількість вуглеводів, яку ми разом з ним отримуємо. Потрапляючи в організм, глюкоза та фруктоза негативно впливають на вуглеводний обмін та на роботу печінки.

Багато солодких напоїв містять фруктозу. І хоча її підносять нам, як продукт для діабетиків, при вживанні більше 50 г на добу фруктоза шкідливіша і небезпечніша, ніж глюкоза.

Якщо зловживати фруктозою постійно – це прямий шлях до жирової хвороби печінки та гепатозу.

На цьому фоні може легко розвинутися все, що завгодно: метаболічний синдром, цукровий діабет, патології судин та серця, подагра. Що стосується останньої, якщо фреш щодня є у вашому раціоні, то подагра неминуча.

фото із відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору