Вчені з Пеннінгтонського біомедичного дослідницького центру в Луїзіані виявили, що регулярне вживання яєць на сніданок не лише заряджає енергією, але й може сприяти втраті ваги.
Як з’ясувалося, яйця сприяють тривалому відчуттю ситості завдяки високому вмісту якісного білка.
В експерименті взяли участь 20 осіб із зайвою вагою, яких розділили на дві групи. Перша група вживала на сніданок продукти з високим вмістом злаків, тоді як друга – яєчні страви. В результаті ті, хто їв яйця, згодом відчували менше голоду та споживали менше їжі протягом дня.
Науковці з’ясували, що яйця містять мало греліну – гормону, що стимулює апетит. Натомість в них достатньо гормону PYY3-36, що сигналізує про ситість. Доктор Нікіл Дурандар, керівник дослідження, підкреслив, що дієта з високим вмістом білка може полегшити процес схуднення, уникнувши зривів, пов’язаних із постійним голодом.
Трейсі Паркер, дієтолог з Британського фонду серця, зазначила, що це відкриття може стати ключем для людей, що намагаються скинути зайву вагу, особливо для тих, хто бореться з постійним бажанням щось перекусити, підкресливши важливість якості білків у їжі.
фото: з відкритих джерел
PYY3-36, «Здорове харчування», Доктор Нікіл Дурандар, Новости.Подгородное, Підгородне, Сейчас в Днепре, Трейсі Паркер, Украина сейчас, Центр Пеннінгтон, боротьба з ожирінням, білки в раціоні, біомедичні дослідження, високобілкова дієта, відчуття ситості, гормон голоду, гормон ситості, грелін, дієтологічні рекомендації, ефективне схуднення, здоровий сніданок, зменшення калорій, зниження ваги, контроль апетиту, новини Підгородне, новости Днепр, схуднення, яйця на сніданок