Співробітники Єврейського університету в Єрусалимі та Центрального Госпіталю Массачусетсу вважають, що нарингенін – антиоксидант, що надає грейпфруту гіркуватий смак, підсилює процес розщеплення жирів в печінці та підвищує чутливість організму до інсуліну, про це повідомляє “The Epoch Times“
Цукровий діабет – це захворювання, при якому розвивається абсолютна або відносна недостатність інсуліну. У першому випадку знижується його вироблення в підшлунковій залозі та розвивається цукровий діабет першого типу. Таким пацієнтам необхідна щоденна замісна інсулінотерапія.
При відносній недостатності інсуліну знижується чутливість тканин до дії цього гормону, але саме його зміст знаходиться в межах нормальних значень. І тоді розвивається цукровий діабет другого типу, для лікування якого не потрібна постійна інсулінотерапія. Діабет другого типу зазвичай супроводжується ожирінням, так як має з ним спільні механізми розвитку.
Вчені з’ясували, що антиоксидант нарингенін діє як сучасні гіполіпідемічні засоби. Він підвищує чутливість тканин до інсуліну, а також змушує печінку не запасати, а спалювати жири, діючи на рецептори в ядрі печінкових клітин.
Один з авторів дослідження, професор Яків Наміаса (Yaakov Nahmias), вважає: «В процесі дослідження нам вдалося виявити механізм, за допомогою якого нарингенін позитивно впливає на одні рецептори печінки й обмежує інші. Більш того, його дія повністю позбавлена побічних ефектів».
У минулому році нарингенін вже привернув пильну увагу вчених як засіб для схуднення. Тоді дослідники з Університету Західного Онтаріо виявили, що він ефективно знижував ризик ожиріння, а також регулював рівень холестерину в організмі.
Фото з відкритих джерел