Омега-3 та її вплив на емоції: чому морська риба робить нас щасливішими

Скумбрія: недооцінена перевага для здоров'я

Омега-3 та її вплив на емоції: чому морська риба робить нас щасливішими

22 Липня 2025 Здоров’я, Новини

Хочете відчути прилив енергії та політ на крилах? Зверніть увагу на морську рибу! Доведено, що люди, які регулярно включають до раціону страви з лосося, не лише покращують роботу серця, а й відчувають себе щасливішими.

Слідкуйте за нами в Telegram та Instagram!

Вся риба холодних морів, багата на поліненасичені кислоти Омега-3, є надзвичайно корисною. Ці незамінні жирні кислоти прискорюють обмінні процеси, зміцнюють серцево-судинну систему, а також стимулюють ділянки мозку, що відповідають за емоційний стан. Вони також знижують ризик депресії. Таким чином, Омега-3 – ідеальний борець із негативними емоціями. Дослідження показують, що люди з низьким рівнем цих кислот в організмі частіше перебувають у поганому настрої.

Їжа та емоції: гендерні відмінності

Цікаво, що люди по-різному шукають способи підняти собі настрій за допомогою їжі. Жінки, як правило, віддають перевагу солодощам, тоді як чоловіки – соковитому шматку м’яса.

Дослідники також звернули увагу на вікові та гендерні особливості сприйняття їжі. Було помічено, що чим старший чоловік, тим більше позитивних емоцій він відчуває перед їжею у порівнянні з жінками та молодими людьми. Що ще цікавіше, після їжі багато чоловіків, які брали участь у науковому експерименті, перебували в комфортному стані, тоді як жінок часом мучило почуття провини: “Навіщо дозволила собі такий калорійний десерт?”

Ці спостереження підкреслюють не лише біологічний вплив поживних речовин на наш організм, а й складний взаємозв’язок між їжею, емоціями та психологічним станом.

фото з відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Більше на нашій сторінці у Facebook та каналі в YouTube!
Прокрутка до верху