Хочете відчути прилив енергії та політ на крилах? Зверніть увагу на морську рибу! Доведено, що люди, які регулярно включають до раціону страви з лосося, не лише покращують роботу серця, а й відчувають себе щасливішими.
Вся риба холодних морів, багата на поліненасичені кислоти Омега-3, є надзвичайно корисною. Ці незамінні жирні кислоти прискорюють обмінні процеси, зміцнюють серцево-судинну систему, а також стимулюють ділянки мозку, що відповідають за емоційний стан. Вони також знижують ризик депресії. Таким чином, Омега-3 – ідеальний борець із негативними емоціями. Дослідження показують, що люди з низьким рівнем цих кислот в організмі частіше перебувають у поганому настрої.
Їжа та емоції: гендерні відмінності
Цікаво, що люди по-різному шукають способи підняти собі настрій за допомогою їжі. Жінки, як правило, віддають перевагу солодощам, тоді як чоловіки – соковитому шматку м’яса.
Дослідники також звернули увагу на вікові та гендерні особливості сприйняття їжі. Було помічено, що чим старший чоловік, тим більше позитивних емоцій він відчуває перед їжею у порівнянні з жінками та молодими людьми. Що ще цікавіше, після їжі багато чоловіків, які брали участь у науковому експерименті, перебували в комфортному стані, тоді як жінок часом мучило почуття провини: “Навіщо дозволила собі такий калорійний десерт?”
Ці спостереження підкреслюють не лише біологічний вплив поживних речовин на наш організм, а й складний взаємозв’язок між їжею, емоціями та психологічним станом.
фото з відкритих джерел