Традиційний підхід до схуднення через жорсткі обмеження в їжі виявляється малоефективним у довгостроковій перспективі. Експерти стверджують, що для подолання переїдання та стабілізації ваги потрібно відмовитися від суворих харчових заборон та почуття провини за їжу.
Замість того, щоб дотримуватися принципу “скотч на рот”, рекомендується прислухатися до потреб організму. Наприклад, бажання солодкого може свідчити про нестачу магнію, хрому і триптофану, які можна отримати з бананів, шпинату, риби та бринзи. Тяга до жирного може вказувати на дефіцит кальцію, який містять броколі та сир.
Експерти наголошують, що дозвіл собі їсти без почуття провини може стати першим кроком до подолання переїдання. Важливо повірити, що улюблена їжа буде доступна завжди, а не лише як тимчасове задоволення.
фото з відкритих джерел