Переваги та недоліки вживання риби

Переваги та недоліки вживання риби

20 Вересня 2023 Корисно, Новини

Рибу вважають джерелом жирних кислот Омега-3, які є корисними для організму. Більшість експертів наголошують на тому, щоб цей продукт був у раціоні, повідомляє “Країна здоров’я“.

Слідкуйте за нами в Telegram та Instagram!

Риба та інші морепродукти є основними джерелами корисних кислот Омега-3, а також багата іншими поживними речовинами, такими як вітамін D і селен, має високий вміст білка та низький вміст насичених жирів. За даними проведених досліджень, вживання риби позитивно впливає на стан серця та кровоносної системи.

Кислоти Омега-3, які містяться в цьому продукті, захищають серце від розвитку непостійних і потенційно смертельних порушень серцевого ритму. Вони також знижують артеріальний тиск і частоту серцевих скорочень, покращують функцію кровоносних судин.

До жирної риби належать: оселедець, лосось, сардини, шпроти, форель, скумбрія

Спеціалісти рекомендують замінити жирну рибу білою. Це може бути морський окунь, морський лящ, тюрбо, палтус, але в них корисних кислот менше, ніж у жирній рибі.

Оптимальна кількість продукту – дві-три порції на тиждень. Одна порція повинна поміщатися в долоню. Вагітним жінкам рекомендується проконсультуватися з лікарем.

Численні забруднені речовини потрапляють у їжу з навколишнього середовища. Найбільше занепокоєння сьогодні викликають ртуть, поліхлоровані біфеніли (ПХБ), діоксини та залишки пестицидів.

Дуже високий рівень ртуті може пошкодити нерви у дорослих і порушити розвиток мозку та нервової системи у плода чи маленької дитини.

Вплив значно нижчого рівня ртуті, який зараз міститься в рибі, викликає суперечки. Вони були пов’язані з незначними змінами в розвитку нервової системи та можливим підвищенням ризику серцево-судинних захворювань.

фото з відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Більше на нашій сторінці у Facebook та каналі в YouTube!
Прокрутка до верху