Експерти розвіяли міфи про споживання кисломолочного сиру для оптимального засвоєння кальцію, підкреслюючи, що додавання жиру не впливає на його засвоюваність. Вони зауважують, що рослинні жири у сирі можуть перешкоджати абсорбції кальцію. Натомість, вживання сиру з горіхами може покращити його засвоєння, зокрема фісташками, мигдалем, кедровими горіхами та фундуком, які також гармонійно доповнюють смак сиру.
Для найкращої абсорбції кальцію, сир слід споживати вранці, оскільки кисломолочні продукти мають високий глікемічний індекс та можуть провокувати різкі стрибки інсуліну. Вечірнє споживання може спричинити збільшений апетит. Рекомендується комбінувати сир зі складними вуглеводами, такими як овочі чи хліб, щоб збалансувати харчування та сприяти здоровому травленню.
фото: з відкритих джерел
Днепр сейчас, Дніпро, Підгородне, Украина сегодня, волоські горіхи, вуглеводи, вітаміни D3, глікемічний індекс, горіхи, засвоєння, кальцій, кедрові горіхи, кисломолочний сир, магній, мигдаль, новини, новини Підгородне, новости Днепра, новости Украины, новости области, овочі, фосфор, фундук, фісташки, хліб, інсулін