Шість супер-продуктів, які завжди повинні бути в раціоні

Шість супер-продуктів, які завжди повинні бути в раціоні

25 Грудня 2019 Здоров’я, Новини

Останнім часом дуже багато говорять про Суперфуд, такі продукти як спіруліна, ягоди годжі і насіння Чіа. Але за дуже корисними продуктами не обов’язково йти далеко. Можливо, ви їсте їх кожен день, але не здогадуєтеся про їх властивості.

Слідкуйте за нами в Telegram та Instagram!

Наводимо кілька таких продуктів, список яких ви можете розширити самі, додавши сюди житній хліб, каші з цільних злаків і багато іншого. Наприклад, ось ці 9 найкорисніших продуктів, про це повідомляє «Жіночий Світ».

Яйця. Якщо ви вже включили в своє меню кіноа – чудово! Але ті ж самі цінні речовини є і в курячих яйцях, тільки вони менш калорійні. Наприклад, в одній чашці кіноа міститься 8 г білка і 223 ккал, а в одному яйці – 6 г білка і лише 78 ккал. Крім того, яйця багаті вітамінами А, В, Д і калієм, їх вживання знижує ризик серцевих захворювань. Відомості про те, що яйця (жовтки) підвищують рівень холестерину, не підтвердилися.

Читайте також: П’ять найшкідливіших продуктів новорічного столу

Червоний болгарський перець. У червоному перці в два рази більше вітаміну С, ніж в апельсині (142 мг на півсклянки), а також велика кількість бета-каротину і лікопіну, сильного антиоксиданту. І, що найпривабливіше – в одному середнього розміру перці лише 25 ккал.

Чорниця. Чорниця містить більше клітковини (3,6 г в 1 склянці ягід), ніж капуста. Так-так, більше, ніж найпопулярніша капуста. Один стакан чорниці забезпечить вашому організму денну норму антиоксидантів для боротьби з важкими захворюваннями. Дослідження також показують, що якщо вживати чорницю три рази в тиждень, то можна значно зменшити ризик інфаркту.

Лосось. Кажуть, що вживання в їжу насіння Чіа сприяє швидкому насиченню, вони також багаті омега-3 жирними кислотами, клітковиною і кальцієм. Але та ж необхідна вашому організму доза жирних кислот (для здорового розвитку мозку, серця, шкіри та імунної системи) міститься і в лососі, який до того ж набагато смачніше.

Оливкова олія. Незважаючи на те, що зараз особливою популярністю користується кокосова олія, йому нічим не поступається відома з біблійних часів оливкова олія, а в чомусь і перевершує. Вона може похвалитися всіма необхідними здоровими жирами, які потрібні вашому організму (жирні кислоти). Також вона має протизапальні властивості, знижує холестерин і рівень цукру в крові і є найкращим профілактичним засобом для зниження ризику серцевих захворювань.

Солодка картопля. Не любите буряк? Солодка картопля містить набагато більше бета-каротину (вітаміну А), корисного для шкіри, очей і серця. У ній також багато вітаміну С, який активізує імунну систему, при цьому в одній картоплині лише 103 ккал.

фото: Жіночий Світ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Більше на нашій сторінці у Facebook та каналі в YouTube!
Прокрутка до верху