Стало відомо які продукти не слід вживати людям після 60 років

продукты

Стало відомо які продукти не слід вживати людям після 60 років

7 Серпня 2022 Здоров’я, Новини

За словами лікаря-дієтолога Марії Мухіної, людям віком від 60 років не слід вживати продукти, що володіють високим глікемічним індексом.

Мухіна пояснила, що люди після 60 років мають краще контролювати продукти, чиє вживання веде до підвищення рівня цукру в крові, публікує “Жіночий Світ”.

За словами лікаря, у цьому віці різко зростає ризик захворіти на діабет другого типу – цьому сприяє в тому числі те, що підшлункова залоза стає виснаженою і гірше справляється з виробництвом гормонів, що регулюють цукор у крові.

У зв’язку з цим Мухіна вказала на продукти, які слід вживати людям після 60 років. Їхня спільльна риса – високий глікемічний індекс (ГІ), що означає, що після вживання продукту рівень глюкози в крові людини різко зростає.

Продукти з високим ГІ зазвичай насичені простими вуглеводами та цукрами. Одним із таких є інжир.

«У 100 г інжиру міститься 57 грамів вуглеводів. Це 11 ложок цукру. Людям старше 60 років їсти його не рекомендується», – пояснила лікарка.

Також дієтолог переконана, що людям похилого віку не слід їсти курагу. У ній також надто висока концентрація вуглеводів.

“У 100 грамах кураги міститься 55 грамів чистих вуглеводів, і її не варто вживати літнім людям”.

Мухіна наголосила: часте вживання продуктів, що підвищують вміст глюкози в крові, може виявитися фактором розвитку діабету.

фото: з відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору