Нещодавні дослідження виявили малоприглядну, але надзвичайно корисну властивість гарбуза, яка може бути особливо цінною для людей з діабетом. Виявляється, що цей осінній овоч має потужний потенціал для регулювання рівня цукру в крові.
У країнах, таких як Іран та Мексика, гарбуз вже давно використовується як народний засіб для лікування діабету. Наукові дослідження підтверджують ефективність порошків та екстрактів гарбуза у зниженні рівня глюкози в крові як у тварин, так і у людей.
Секрет гарбуза криється в його багатому складі. Він містить антиоксиданти та клітковину, які допомагають контролювати рівень цукру в крові. Половина чашки (120 грамів) гарбуза забезпечує 12% денної норми клітковини.
Особливу увагу варто звернути на насіння гарбуза. Воно багате на білки та корисні жири – компоненти, відомі своєю здатністю регулювати рівень цукру в крові.
фото з відкритих джерел