Інсульт – серйозне захворювання, що виникає через порушення кровопостачання мозку. Ішемічний інсульт, найбільш поширений тип, виникає, коли кров’яний згусток блокує кровотік до мозку. З часом артерії можуть звужуватися чи блокуватися, причому кілька факторів можуть це прискорити, включаючи куріння, гіпертонію, ожиріння, високий холестерин, діабет та надмірне вживання алкоголю.
Новітні дослідження виявили, що регулярне вживання волоських горіхів може значно знизити ризик інсульту та його передумов, таких як діабет, високий кров’яний тиск і холестерин. Альфа-ліноленова кислота (АЛК), тип омега-3 жирних кислот, який знаходиться у волоських горіхах, визнаний ефективним у профілактиці серцевих захворювань і інсульту. Ці горіхи є унікальним джерелом АЛК, надаючи 2,7 грама цієї кислоти на 30 грамів, а також містять клітковину та білки.
Також відзначено, що дотримання Середземноморської дієти, яка включає горіхи, зокрема волоські, знижує ризик інсульту на 46% порівняно з дієтою з низьким вмістом жирів.
фото: з відкритих джерел
«Здорове харчування», Днепр сейчас, Омега-3, Підгородне, Середземноморська дієта, Украина сегодня, альфа-ліноленова кислота, білки, високий кров'яний тиск, волоські горіхи, горіхи, діабет, здоров'я мозку, инсульт, клітковина, кондитерські вироби., новини, новини Підгородне, новости Днепра, новости Украины, новости области, профілактика, серцево-судинна система, холестерин