Вживання більшої кількості фруктів може позитивно впливати на психічний стан людини, допомагаючи знизити рівень депресії. Такі висновки зробили британські вчені, які провели дослідження серед 428 осіб. Учасників попросили розповісти про свої харчові звички, зокрема частоту вживання фруктів, овочів, солодощів та солоних закусок, а також про їхній психічний стан.
Результати показали, що люди, які частіше включали фрукти в свій раціон, мали менше депресивних симптомів. Водночас ті, хто надавав перевагу солоним закускам, таким як чипси чи солоні горішки, частіше стикалися з тривожними розладами.
Вчені вважають, що вплив харчування на психіку може бути пов’язаний із дією поживних речовин на когнітивні процеси. Високоякісна дієта, багата на корисні речовини, сприяє зміцненню інтелекту та поліпшенню психічного здоров’я.
фото з відкритих джерел