Які вітаміни потрібно приймати щодня

Які вітаміни потрібно приймати щодня

27 Травня 2020 Здоров’я, Новини

Кожен день ми повинні отримувати певну кількість вітамінів і мінералів, і щоб вони дійсно засвоювалися, вони повинні надходити в наш організм з їжею. Але є певні корисні речовини, яких більшість з нас не отримує достатньо. Розповідаємо, які вітаміни і поживні речовини в дефіциті у більшості з нас, повідомляє ukrhealth.net.

Калій

Недолік калію в організмі-вірний шлях до порушень роботи серця, нирок і навіть м’язів. Калію багато в броколі, помідорах, картоплі, цитрусових, бананах і сухофруктах. І пам’ятайте: якщо ви приймаєте препарати для здоров’я серця або нирок, вам ні в якому разі не можна приймати добавки калію.

Жирні кислоти

Жирні кислоти омега-3 – це секретна зброя, яка допомагає зберігати молодість і здоров’я наших судин, але, на жаль, багатьом з нас їх не вистачає. Найбільше цих корисних кислот в горіхах, рослинному маслі, рибі жирних сортів, а також яйцях і морепродуктах.

Вітамін С

Цей вітамін, звичайно, не здатний повністю позбавити нас від застуд, але він зміцнює вашу імунну систему, а також захищає серце. Як не дивно, багато хто з нас не отримують необхідні 75 мг вітаміну С в день. Якщо ви думаєте, що це ваш випадок, їжте солодкий перець, апельсини, ківі, броколі, полуницю і брюссельську капусту.

Вітамін D

Навіть якщо ви живете в місцевості, де багато сонця, у вас все одно може бути дефіцит вітаміну D. Якщо ж темна зима і Сутінкова осінь — ваша звична середовище проживання, Вам точно варто перевірити рівень «сонячного» вітаміну. Дефіцит можна заповнити, якщо є курячі яйця, лосось або тунець і сир.

Залізо

Якщо ви дотримуєтеся вегетаріанського раціону, у вас дуже високий ризик дефіциту заліза, яке необхідно для нормального росту і розвитку, а також для крові. Заліза багато в яловичині, хлібі, крупах, а також бобових — квасолі, нуті, сочевиці.

Кальцій

Наш організм запасає кальцій тільки в перші два десятиліття нашого життя, далі ми повинні постійно заповнювати запас. У жінок молодше 50 років щоденна доза кальцію – 1000 мг, після 50 років потреба ще вище.

Пробіотики

Пробіотики необхідні для нормальної роботи нашого кишечника – і, на жаль, переважна більшість з нас не отримують їх в достатній кількості. На щастя, пробіотики містяться не тільки в йогурті, але і в ферментованих продуктах, наприклад, кислій капусті, місо або кефірі.

Холін

Холін необхідний для здоров’я печінки, а також для доставки жирних кислот в клітини нашого тіла. невелике дослідження 2015 року підтвердило: 89% дорослих не отримує необхідних 550 мг холіну в день. Головні джерела холіну – яловичина, лосось, курка і курячі яйця.

Вітамін Е

15 мг вітаміну Е на добу допомагають підтримати нашу імунну систему, а також впоратися з хронічними захворюваннями. Цього вітаміну багато в горіхах і насінні, а також в кукурудзяній, соняшниковій і соєвій олії.

Клітковина

Недолік клітковини різко підвищує ризик серцево-судинних захворювань і деяких видів раку, також без клітковини неможлива нормальна робота кишечника. Рекомендована щоденна доза харчових волокон для дорослих – 25 грам в день.

фото: pixabay

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору