Правильне харчування – запорука здоров’я печінки. Експерти розповіли про 10 продуктів, які здатні покращити роботу цього важливого органу та запобігти розвитку захворювань.
На першому місці – артишоки. Вони містять регенеративні білки, а також фолієву кислоту та антиоксиданти, які захищають печінку від пошкоджень.
Друге місце займає сік редьки. Він стимулює жовчовиділення, покращуючи метаболізм і детоксикацію в організмі.
Третю позицію посідає цвітна капуста. Цей овоч допомагає підвищити активність печінки завдяки унікальному поєднанню поживних речовин.
Далі йдуть пивні дріжджі – важливе джерело вітаміну В, який допомагає очищати печінку.
П’яте місце посідає водяний крес. Він використовується для виробництва гірчиці та олій, що благотворно впливають на роботу жовчного міхура та печінки.
Шосту сходинку займає кульбаба. Ця рослина стимулює діяльність печінки та знижує рівень шкідливого холестерину.
На сьомому місці – молоко. Цей продукт захищає печінку від частих захворювань.
Восьму позицію обіймає м’ята. Її ефірні олії сприяють кращій секреції жовчі та заспокоюють спазми.
Кролятина, яка знежирює печінку, посідає дев’яту сходинку.
Замикає десятку яловичина та телятина – джерела заліза, білка та вітаміну В, що підтримують здоров’я печінки.
Експерти підкреслюють, що регулярне включення цих продуктів до раціону допоможе зміцнити цей життєво важливий орган.
фото з відкритих джерел
«Здорове харчування», Днепр сейчас, Підгородне, Украина сегодня, антиоксиданти, артишок корисні властивості, водяний крес, жовчовиділення, здоров'я печінки, кролятина, кульбаба, м'ята для печінки, метаболізм, молоко для печінки, новини, новини Підгородне, новости Днепра, новости Украины, новости области, печінка харчування, пивні дріжджі, продукти для печінки, профілактика захворювань, редька для печінки, телятина для печінки, цвітна капуста, яловичина