Турецький дієтолог Дідем Кючук розповіла про основні переваги вживання буряків – улюбленого овочу багатьох українців. Буряк містить багато корисних речовин та вітамінів, які позитивно впливають на здоров’я.
Основні переваги буряка:
- Зміцнення імунітету завдяки високому вмісту вітаміну C.
- Зниження підвищеного артеріального тиску завдяки нітратам.
- Стабілізація рівня цукру в крові та тривале відчуття ситості завдяки клітковині.
- Потужні антиоксидантні властивості завдяки пігменту беталаїну.
Буряк та буряковий сік особливо рекомендовані людям з гіпертонією як додатковий засіб контролю тиску. Однак діабетикам слід вживати буряк обережно.
Дієтолог підкреслила, що буряк можна вживати в різних формах, включаючи популярний український борщ.
фото з відкритих джерел