Фрукти та овочі серпня, які варто додати до щоденного раціону

помідор

Фрукти та овочі серпня, які варто додати до щоденного раціону

3 Серпня 2023 Корисно, Новини

У серпні дозрівають найбільше фруктів та овочів. Саме їх необхідно додати до свого раціону. Поки є можливість, насичуйте свій організм вітамінами і корисними речовинами. В яких серпневих фруктах та овочах їх найбільше, розкаже Gazeta.ua.

Помідори

Велика кількість поживних речовин, які містяться в томатах, покращує колір обличчя, підвищує пружність і еластичність шкіри, зміцнює і тонізує її. Помідори збільшують потенцію. Допомагають регулювати роботу нервової системи і є прекрасним антидепресантом. Овоч має низьку калорійність і високий вміст вітамінів і мікроелементів і це робить помідори помічниками в боротьбі із зайвою вагою.

Кукурудза

Кукурудза є смачним джерелом клітковини, вуглеводів, білка. В ній міститься фолієва кислота, яка особливо важлива вагітним та жінкам, які планують завагітніти. Крім того, вона багата на вітаміни В3 і В6, які покращують нервову систему. В свіжій кукурудзі додатково містяться лютеїн і зеаксантин, які допомагають підтримувати гостроту зору.

Кавуни

Кавуни на 90% складаються з води. Хороші для боротьби зі зневодненням. Кавуни багаті вітамінами А і С, а також магнієм та калієм. мінерали в кавунах покращують сон і роботу серця. Ще в ньому міститься клітковина, яка допомагає підтримувати здоров’я ШКТ та покращує травлення.

Яблука

В кожному сорті яблук містяться вітаміни С, В1, В2, Р і Е. В них у великій кількості є залізо, марганець і калій.  В яблуках багато клітковини, тому вони допомагають нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту. Яблука смачні та корисні у запеченому вигляді. Ідеально з них робити сушню.

Диня

У 150 г м’якоті дині міститься добова норма вітамінів A і C. Продукт багатий калієм і вітаміном K, які потрібні для здоров’я кісток. Високий вміст клітковини в продукті покращує роботу кишечника. З усіх гарбузових культур диня має найвищий вміст бета-каротину. Цей антиоксидант відіграє роль у профілактиці раку і корисний для зору.

Баклажан

Баклажан містить велику кількість калію. Це позитивно впливає на роботу серця і судин. Допомагає зменшити набряки. Плоди багаті на клітковину, яка виводить з організму не тільки надлишкову рідину, а й шлаки.

Фото: pixabay

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору