Харчування спорстменiв: спортивнi вiтамiни та мiнерали

витамины

Харчування спорстменiв: спортивнi вiтамiни та мiнерали

26 Січня 2021 Новини, Новини компаній

В даний час спортсмени часто приймають різні добавки, які допомагають нам швидше досягти результату, про що на https://www.atletmarket.com.ua/products/vitaminy_i_mineraly.html. Це можуть бути найрізноманітніші варіанти – амінокислоти, протеїни, креатин, гейнери. Добавки вибирають в залежності від того, які цілі переслідує спортсмен.

Особливі нюанси вживання вітамінів

Деякі бажають набрати масу для м’язів ,деяким треба схуднути, деяким просто додати енергії на тренуваннях. Однак варто не забувати, що жодна людина не обходиться без мінералів і вітамінів. Що стосується спортсменів, то вони витрачають енергію в кілька разів більше, ніж звичайна людина, але при цьому їм треба набагато більше харчуватися, щоб отримувати всі корисні речовини.

На сьогоднішній день відомо більше 30 видів різних вітамінів, вони водорозчинні і жиророзчинні. Вітаміни необхідні, щоб забезпечити нормальне функціонування всіх систем організму, в тому числі нервової, травної, імунної. Якщо в організмі достатньо вітамінів, він буде стійкий до будь-яких токсинів. Мінерали володіють різною калорійністю, їх завдання регулювати біохімічні процеси, такі, як обмін речовин, синтез тканин людини. Мінерали відмінно звільняють енергію з поживних речовин, які ми отримуємо разом з їжею.

Які вітаміни і мінерали потрібні спортсменам

Вітаміни і мінерали потрібні у великих кількостях не всім, якщо у людини невисока фізична активність, то йому цілком підійдуть полівітаміни, а придбати їх можна на https://www.atletmarket.com.ua/blog/vitaminy-imineraly-dlya-zanyatiy-sportom.html. Вони підходять в період жорсткої дієти, в міжсезоння, коли проходить реабілітація захворювань. Однак існує окремий вид вітамінів-спортивний, у них великі дозування, в них міститься набагато більше вітамінів і мінералів. Їх завдання оновити поклади вітамінів і мінералів, які є в організмі.

Більшість спортсменів мають збалансоване харчування, але все одно їм потрібне додаткове вливання вітамінів і мінералів. Сильні фізичні навантаження можуть привести до занепаду сил, до анемії. Якщо людина тренується, то йому дуже необхідні вітамінно-мінеральні комплекси. Звичайно ж, більшість людей намагається отримати натуральні вітаміни з продуктів харчування, але не завжди це можливо, тому варто вдатися до синтезованих спортивних комплексів. Якісно синтезовані вітаміни коштують досить дорого, але при цьому вони містять концентрацію всіх необхідних для нормального життя елементів. Вітамінно-мінеральні комплекси можуть бути у вигляді таблеток, капсул, гранул, розчинів для ін’єкцій, сиропів, порошку. Яку форму вибрати, спортсмен вирішує самостійно.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору