Пара яєць на сніданок не тільки допоможе відчути себе більш енергійним, але й сприятиме схудненню. До такого висновку прийшли американські біомедики з Центру Пеннінгтон (Луїзіана). Вони стверджують, що сніданок, що складається з яєць, допомагає відчувати ситість довше, оскільки цей продукт містить високоякісний білок.
Щоб підкріпити свою теорію фактами, вчені запросили 20 добровольців, які страждають від ожиріння. Перша група їла на сніданок зернові, друга – яйця. Через кілька годин учасники другої групи відчували себе менш голодними, відповідно, в обід з’їдали значно менше.
Американські вчені вважають, що “винен” грелін – гормон, що стимулює апетит, і його в яйцях зовсім небагато. А ось гормону PYY3-36, який працює “сигналізацією”, повідомляючи людині про насичення, предостатньо.
Доктор Нікіл Дурандар, який очолив це дослідження, розповів:
“Наша робота показує, що дієта з високим вмістом білка забезпечує ситість у достатньому обсязі, що добре для тих, хто в спробі схуднути зривається, оскільки відчуває постійне відчуття голоду”.
Трейсі Паркер, дієтолог Британського фонду серця, зазначив:
“Це відкриття може допомогти людям, які намагаються скинути вагу, але ніяк не можуть позбутися звички часто перекушувати. Воно доводить, що важлива не кількість, а якість білків у раціоні”.
фото з відкритих джерел