Які фруктові соки знижують тиск

сок

Які фруктові соки знижують тиск

14 Вересня 2022 Здоров’я, Новини

Деякі фруктові соки можуть ефективно знижувати артеріальний тиск через вміст калію, повідомляє “Жіночий Світ“.

Вважається, що близько третини всіх дорослих у Великій Британії живуть із високим кров’яним тиском. Це може бути потенційно небезпечно, оскільки створює навантаження на ваші органи, такі як серце та мозок. Згодом це може наразити вас на ризик серцевих нападів, інсультів та захворювань нирок.

Артеріальний тиск записується двома цифрами; вищий показник – систолічний тиск – відноситься до сили, з якою ваше серце перекачує кров по всьому тілу. А нижнє число – діастолічний тиск – це опір току крові у судинах.

Високим кров’яним тиском вважається 140/90 мм ртутного стовпа (мм рт.ст.).

“Калій є ключовим мінералом, необхідним у нашому раціоні для підтримки здоров’я, а для людей з високим кров’яним тиском він може бути навіть важливішим”, – каже лікар-дієтолог Василіса Пономарьова.

Калій відіграє роль у тому, скільки рідини зберігається у вашому тілі і скільки виділяється із сечею. Якщо ваше тіло утримує воду, у вашій крові буде більше рідини.

«Це чинить додатковий тиск на стінки ваших кровоносних судин, підвищуючи кров’яний тиск. Зазвичай зайва рідина видаляється з крові нирками та фільтрується у сечовий міхур. Цей процес включає тонкий баланс натрію і калію», – додає дієтолог.

Вживаючи більше продуктів з високим вмістом калію, ви можете допомогти відновити баланс, дозволяючи ниркам добре працювати і знижуючи кров’яний тиск.

Багато фруктів та овочів містять калій. Зокрема, є п’ять фруктових соків із високим вмістом калію:

  • Апельсиновий сік.
  • Томатний сік.
  • Сливовий сік.
  • Абрикосовий сік.
  • Грейпфрутовий сік.

Фото з відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору