Австралійські вчені виявили, що дієта, багата на омега-3 жирні кислоти, може значно покращити здоров’я очей і запобігти розвитку захворювань зору. Зокрема, рекомендуються риба, горіхи та оливкова олія як ключові компоненти раціону.
Дослідження, проведене в австралійському Центрі вивчення ока, показало, що високий рівень омега-3 у організмі знижує ризик розвитку очних захворювань, зокрема дегенерації макули – головної причини сліпоти серед літніх людей у розвинених країнах.
Офтальмологи Університету Сіднея виявили, що регулярне вживання риби знижує ризик сліпоти на 31%, а щотижнева порція горіхів надає ще більший захисний ефект. Крім того, вживання 100 мл оливкової олії на тиждень значно послаблює дію очних хворіб.
Натомість, вживання хлібобулочних виробів та трансжирів може сприяти розвитку дегенерації макули, оскільки транс-ненасичені жирні кислоти викликають запальні процеси в сітківці.
Омега-3 жирні кислоти в рибі, горіхах та оливковій олії відіграють важливу роль у підтримці зору, запобігаючи утворенню бляшок у кровоносних судинах та зменшуючи запалення.
Для підтримки зору також рекомендується включати в раціон яйця, чорнослив, солодкий перець, квасолю та гарбуз, що робить меню не лише корисним, але й різноманітним.
фото: з відкритих джерел
Днепр сейчас, Дніпро, Омега-3, Підгородне, Украина сегодня, австралійські вчені, антиоксиданти, горіхи, дегенерація макули, здоров'я очей, зір, новини, новини Підгородне, новости Днепра, новости Украины, новости области, окулісти, оливкова олія, очні хвороби, протизапальні елементи, профілактика сліпоти, підтримка зору, риба, сітківка, харчування для очей