Харчування при COVID-19: Рекомендації експертів

коронавирус

Харчування при COVID-19: Рекомендації експертів

13 Серпня 2024 Здоров’я, Новини

На тлі зростання кількості випадків захворювання на коронавірус в Україні, питання правильного харчування для хворих стає особливо актуальним. Дієтична асоціація Великобританії розробила спеціальні рекомендації для пацієнтів, які відновлюються після COVID-19.

Слідкуйте за нами в Telegram та Instagram!

Ключові моменти дієти включають:

  1. Високий вміст протеїну в раціоні.
  2. Часте харчування невеликими порціями.
  3. Збільшення споживання рідини.
  4. Включення висококалорійних напоїв при відсутності апетиту.

Рекомендовані продукти:

  • Боби та бобові
  • Біле м’ясо
  • Горіхи
  • Знежирене молоко та йогурти
  • Різноманітні овочі та фрукти
  • Риба та морепродукти (джерело омега-3 жирних кислот)
  • Ферментовані та цільнозернові продукти

Особлива увага приділяється рибі та морепродуктам через високий вміст поліненасичених жирних кислот, які сприяють виробленню протизапальних гормонів.

Дотримання цих рекомендацій може сприяти швидшому одужанню та зміцненню імунітету під час боротьби з COVID-19.

фото з відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Більше на нашій сторінці у Facebook та каналі в YouTube!
Прокрутка до верху