Часник це дуже корисний продукт для вашого здоров’я та імунітету, допомагає серцю та розвиває стресостійкість. Пропонуємо вам дізнайтесь його секрети.
Головний компонент часнику, аліцин, має антибактеріальні властивості і сприяє очищенню крові. За словами медиків, часник також має інші корисні властивості.
Фахівці відзначають, що вживання часнику призводить до сповільнення серцевого ритму, що, у свою чергу, сприяє покращенню кровопостачання м’язів.
Вживання часнику в раціоні сприяє зниженню рівня холестерину та стабілізації рівня цукру в крові, а також знижує артеріальний тиск. Також часник допомагає запобігти утворенню кров’яних згустків – тромбів у судинах, які можуть перешкоджати вільному потоку крові та призводити до розвитку інфарктів або інсультів.
Завдяки вмісту аліцину, часник має виражений антибактеріальний та протигрибковий ефект. Медики рекомендують споживати один-два зубчики сирого часнику щодня.
Часник сприяє поліпшенню стану порожнини рота, зменшує утворення зубного нальоту та покращує мікрофлору ротової порожнини. Він також допомагає зберегти еластичність шкіри і запобігти її передчасному старінню.
Часник багатий вітамінами B1, B2, B3, B6, C, а також містить кальцій, магній, залізо, марганець, калій, фосфор, цинк і натрій. Проте, він не підходить для всіх: його не рекомендується вживати хворим на астму, пацієнтам перед операціями та хворим з виразками.
Для тих, кому часник не протипоказаний, важливо включити його в раціон осінньою та зимовою порами року. Це не тільки захист від застуди, але і підвищення загального тонусу організму, покращення працездатності, гостроти сприйняття, інтересу до життя та стресостійкості.
фото: з відкритих джерел